Днес в Бизнес маратон 2020 проведохме интересно и полезно интервю с Константин Занков. Той има опит в управлението и подбирането на ефективна маркетингова и комуникационна стратегия за различни бизнеси в туристическия сектор като хотели, туристически агенции, заведения, технологични компании и неправителствени организации.

С Константин Занков си говорим на тема: Какво реално работи сега в туристическия бизнес и какво – не?

Туризмът и ресторантският бизнес са след най-силно пострадалите сектори вследствие на пандемията с COVID-19 и строгите мерки за сигурност в карантината. Ако развивате собствена туристическа агенция, хотел или ресторант и се чудите дали изобщо ще успеете да се възстановите и да възвърнете клиентите си, в днешния ни разговор ще получите поредица от полезни съвети, които да ви помогнат да се адаптирате максимално бързо към кризисната ситуация.Ето и няколко тематични акцента, които да включите в новата си маркетингова и комуникационна стратегия независимо от това дали работите за голям хотел (хотелска верига) или притежавате ресторант, туристическа агенция или туроператорска фирма:

Бъдете проактивни и съчетайте подходящите комуникационни канали онлайн, за да достигнете до своите клиенти.

Винаги бъдете максимално откровени в имейлите и съобщенията си; подхождайте с разбиране и емпатия към страховете и притесненията на гостите си – опитайте се да подготвите по-гъвкави решения за намаления в цените дори и при евентуално отменяне на предварително направените резервации. Не подценявайте най-важната си задача в момента: да изградите и запазите доверието във вас.

Не прекъсвайте комуникацията с клиентите си, като не е задължително да разчитате само на рекламни и продажбени имейли. Цялото ви търпение и всичките ви усилия и грижи ще ви донесат допълнителни печалби и нови пазари в дългосрочен план.

Спазвайте всички необходими мерки за сигурност и хигиена, без значение дали сте хотел или ресторант, и подберете подходящи маркетингови и комуникационни стратегии, за да информирате редовните и потенциалните си клиенти, че се грижите за тяхното здраве, безопасен престой, удобство и незабравима почивка. Нека те са сигурни, че дори и нещо да се обърка, могат да разчитат на помощта и разбирането на вас и вашия екип.

Ако събудихме интереса ви или успяхме да ви помогнем с днешното ни интервю, споделете го с ваши приятели или познати, за които може да е полезно.

Приятно слушане