Казвам се Петър Петков, маркетолог от 18 години. От 5 години съм собственик на агенция за дигитален маркетинг.

Потърсих Неви Коева, защото исках да се науча да затварям повече сделки от получените запитвания от клиенти.

Досега успявах да се справям със собствени сили по усет, без да използвам вече готови решения, като например разписани скриптове за водене на преговори. Почти при половината от начините за водене на преговори които научих от обучението Спринт за продажби открих, че съм ги използвал, но не и в подходящия ред на прилагане.

Участвах, понеже познавам Неви Коева, използвал съм и други нейни услуги и знаех предварително, че и работата с нея ще е стойностна. Също така, точно в този момент, завърших два проекта и ми се освободи място да поема нови клиенти.

Работата с Неви е лесна, тя помага и те води през целия процес в обучението. Консултирането с нея е удобно, тъй като се провежда онлайн. Материалите са практични, стойностни и разбираеми.

Няма как да не похваля и екипът на Неви Коева, той е подкрепящ през цялото време.

По време на Спринта за продажби, в рамките на една седмица, успях да създам списък с потенциални клиенти, да подобря услугите които предлагам, да систематизирам по-добре работния процес с досегашните си клиенти. Проведох няколко срещи с потенциални клиенти, както и изпратих оферти към други. Започнах да търся активно клиенти, защото осъзнах че трябва да се правят и активни продажби, а не само пасивни, в които клиентите сами търсят услугите ми.

Научих, че е добре да съм по-активен в търсенето на нови клиенти. Да не се притеснявам аз да се свързвам с потенциални клиенти, за да им продавам.

Преди работата с Неви имах разписан образ на идеалния ми клиент, но по време на Спринта, стигнах до по-точно изчистване на детайлите.

Създадох скрипт за установяване на контакти към нови клиенти и към загубени клиенти. Подобрих продажбения процес като уточнихме поне 20 въпроса за установяване на потребности и разработихме отговори на най-често срещаните възражения.

И като резултат за 5 дни: имам 1 реализирана продажба и проведох 4 консултации и изпратих 2 оферти към нови клиенти. Имам насрочена още 3 консултации за след седмица.

След Спринта осъзнах за себе си, че не трябва да се спира постоянното търсене на нови клиенти, когато преди година участвах в първа версия на “Система за редовни продажби” на Неви, превърнах за 7 дни оборота си в печалба и спрях да търся нови клиенти. Една година по-късно се върнах в същата позиция в която бях преди. Вече съм напълно убеден, че не трябва да чакам само пасивни продажби, а да ги търся сам. 

За бизнеса си осъзнах, че без редовни продажби, няма развитие.

За клиентите осъзнах, че не всеки е готов да купи сега, за всеки трябва решение според неговите нужди точно в момента, което да е подходящо за етапа от развитие на бизнеса му.

За продажбите, осъзнах, че активните продажби са задължителни, дори и клиентите да знаят за теб и да те търсят.

Петър Петков
Собственик на Дигитална агенция Дилоре