За да достигне вашият бизнес ново ниво на доход, имате нужда от ресурси, който често не достигат. Това се отнася и за малкия и за средния бизнес. През цялото време изникват и странични проекти, задачи, неочаквани проблеми. Затова, ако искате бърз растеж на своя бизнес е по-предвидливо, първо да спрете да инвестирате ресурси в странични дейности. Премахнете всичко, което ви пречи да се съсредоточите върху растежа на бизнеса и прихода.

За да направите това, препоръчвам да използвате една проста техника, която се е доказала през годините – и при мен и при наши клиенти в различни сфери на бизнеса. Тя ми помага да правя скок в доходите, дори и по време на криза. По този начин успях 2019 година да стартирам нова дейност и да я превърна след това в печеливш бизнес – да увеличим приходите си 4 пъти за две години.

Тази техника ни помогна и тази година (2022) при наш клиент да увеличм приходите им с 227% за 6 месеца.

Ако искате да увеличите няколкократно доходите си, за кратко време, използвайте техниката 5х1. Същността на метода е да изберете само една посока във всяка област на бизнеса и да работите върху нейното развитие колкото е възможно повече и по-бързо. а именно:

Избор на 1 целева аудитория

Всеки бизнес има няколко сегмента на аудиторията: клиенти на едро и дребно, по-бюджетни и ВИП клиенти. Ако работите с всички наведнъж, трудно ще растете. По-добре е да се съсредоточите върху конкретен сегмент на целевата си аудитория.

Например, да не продавате на ВСИЧКИ собственици на бизнес, а само на предприемачи от малък и среден бизнес с оборот на компанията над 250 000 лв годишно.

Избор на 1 проблем

Всеки, дори и най-тесният сегмент от целевата аудитория, има няколко проблема. Вашата задача е да се съсредоточите върху една нужда и да я задоволите по-добре от всеки друг на пазара.

В нашата компания избрах само една болка на предприемачите – управлението на отдел продажби.

Избор на 1 продукт

Един проблем може да бъде решен по различни начини. В случая на отдел продажби: обучение, консултиране, чрез семинари или онлайн курсове. Избрали сме само един продукт за решаване на проблема – внедряване до резултати.

Избор на 1 източник на трафик

В маркетинга има десетки инструменти за привличане на клиенти: SEO, Facebook, Instagram, TikTok, Telegram, Youtube. Трябва да изберете само един от тях, например реклама в социалните мрежи или студени обаждания.

Избор на 1 ключов елемент на продажбената фуния

Всеки бизнес има инструмент, който води клиента до сделка: консултация, тестов период, презентация. Вземете само един от тях и го използвайте, за да превръщате потенциалните клиенти в продажби. В нашия случай това е виртуална екскурзия до нашия търговски отдел.

Увеличаването на дори един от елементите забавя растежа на бизнеса ви 4 пъти. Защото ресурсите на собственика на бизнеса и екипа не са достатъчни физически да работят с всички клиенти наведнъж, да правят куп продукти и да движат трафик от всички възможни източници.

Искате ли да видите как е организирано всичко това при нас – Запишете се за Виртуална екскурзия в Отдел Продажби.