Най-често при мен идват клиенти и първото изречение е: Искам повече продажби, искам повече нови клиенти.

В предния епизод и съм разказвала колко е голяма разликата между нови продажби, нови клиенти, повече продажби, повече печалби. Един от най-често срещаните проблеми, поради които бизнеса не печели достатъчно, това е или – липсата на бизнес модел или неправилно подбрани продукти с цени, които да осигурят реална печалба.

Често ми се е случвало – хора, които извършват услуги, например консултации или друг вид услуги, имат конкретна цена на услугата – например 200 лв.  И изведнъж искат да печелят по 10 000 лв. за себе си в края на месеца. А се оказва, че времето което е необходимо за извършване на конкретната услуга, е 2 часа. Проста математика. Дори и да работят по 24 часа в месеца, за да извършват необходимите услуги, времето пак няма да им стигне, за да получат 10 000 лева, а камо ли печалба.

За да постигнете своята финансова цел като печалба в края на месеца трябва да имате специално подбрана продуктова линия. Това са продукти или услуги, чиято печалба да ви доведе до желаната печалба за бизнеса си в края на месеца. Именно затова ще си поговорим в този епизод – Какви са различните продукти, които трябва да включите в продуктовата си линия? 
Кой от тях на кой етап да предложите и кой от тях да използвате за увеличаване на печалбата? 

Сподели своите идеи и въпроси в групата ми Бизнес от сърце с Неви >>>

А ако мислиш, че тази информация ще бъде полезна на повече хора, сподели от бутона по-долу.

Приятно слушане.