Вероятно сте срещали реклами във Фейсбук, които обещават как ще ви помогнат да направите вашите първи продажби и да спечелите 1000, 5000, та дори и 10 000 лева? Кой не би искал това, нали? 

Със сигурност обаче е добре да правим такива печалби всеки месец, а не само в определен период от време!

Това към което всеки уважаващ себе си и бизнеса си собственик желае да постигне са постоянните печалби! Затова днес ще ви споделя 3 стъпки, които не може да си позволите да пренебрегнете ако сте сериозни в желанието си да правите добри пари всеки месец!

1. Знайте какви са целите ви за постоянен доход

Представете си, че карате кола – ако не знаете къде искате да отидете, как е възможно да достигнете желаната дестинация? Така е и с бизнеса – ако не сте сигурни какво желаете или от какво имате нужда, как е възможно да постигнете успех?

В началото на всеки месец е важно да си поставите определена сума, която искате да спечелите според това какъв набор от продукти или услуги продавате. След това трябва да прецените колко е нужно да продадете, за да стигнете вашата месечна цел!

Тук идва въпроса – как да решите какви числа да си поставите като цел?

Това зависи от най-различни фактори, като например дали ви предстои да изкарате нови продукти или услуги на пазара, или пък колко лични клиенти имате, от които е сигурно, че ще спечелите? Изяснете си ситуацията с това кои са постоянните ви доходи и очакват ли ви възможности за нови. След това се постарайте да оптимизирате възможностите си за спрямо тези фактори!

2. Добър баланс между това, което предлагате и ценовата листa

След като вече знаете към каква печалба се стремите този месец, много по-лесно е да планирате какво е нужно да продадете и в какви ценови параметри.

Например, ако искате да постигнете печалби от 5000 лв на месец, няма да започнете с продажбата на услуги за 25 лв, надявайки се да продадете 200 всеки месец, започвайки от нулата.

Вместо това, по-добре започнете със създаването на пакети от услуги насочени към клиенти по-висок клас, или пък такива услуги насочени към лоялни и редовни клиенти, с които сте сигурни, че ще имате дългосрочни взаимоотношения. Така например може да продадете висококачествен пакет от услуги, който струва 500 лв и са ви нужни само около 10 клиента за да постигнете месечната си цел!

Когато решавате какво искате да продавате или какви услуги да предлагате, придържайте се към няколко основни ресурса на печалба. Така бизнеса ви ще бъде по-концентриран и процесите на работа ще са улеснени.

3. Приоритизирайте дейностите, които ви носят приход печалба.

Не на последно място, едно от най-важните неща – приоритизирайте дейностите, които ви носят директни резултати и повече продажби! Бъдете отговорни с времето си и се старайте да влагате усилията си в правилните дейности, които ви носят печалба. В крайна сметка не е важно колко часа си работил, а какво си свършил на края на деня!

Създаването на красив уебсайт, редактирането на някоя страница до съвършенство отново и отново, постоянните новости в желанието началната ви страница да е красива….всичко това е важно. Но не и ако тъкмо сега започвате с бизнеса или се целите към разрастване на клиентите и продажбите си!

Вместо това, вашият фокус трябва да е към маркетинга, създаването на устойчиви връзки с потенциалните ви клиенти, използването на социалните медии ефективно за вашия бизнес и постигането на печалба. Казано с прости думи: Клиенти = бизнес. Без клиенти = няма бизнес!

Преди да започнете да работите над определена задача, задайте си въпроса – “Работейки над това ще постигна ли конкретни резултати т.е. печалба?” Ако отговорът е НЕ, тогава знаете какво да направите! Ще намерите време за всички тези задачи, когато вече сте изградили вашата финансова основа.

Постоянните печалби са това, което прави разликата между хоби и истински бизнес!

Добрите новини са, че не са нужни толкова много неща над които да се фокусирате за да започнете да изграждате успешен бизнес и редовни печалби. Важна е мотивацията и желанието да развивате себе си и това, с което сте се захванали!