Последните 6 месеца консултирахме над 120 малки и средни бизнеса. Някои от тях бяха търговски компании, някои предлагат услуги, а трети продукти.

Направих един анализ – Какво им пречи в момента, за да не правят толкова продажби, колкото им е нужно?

И като резултат се обособиха около 8 причини, които се повтарят при всеки от тях.

Затова реших да запиша кратко видео, в което всеки който в момента не получава продажбите които иска да открие коя или кои са причините, поради които той не прави нужните му за бизнеса продажби.

1. Няма достатъчно търсене от пазара за вашия продукт или услуга.

Предпочитанията на пазара се променят бързо и ако преди години можеше да се очаква, че каквото е било търсенето миналата година, такова или малко по-голямо ще бъде тази година, вече не е така.

Динамиката на пазара се промени.Клиентите промениха своите навици – за търсене и за купуване. Постоянно излизат алтернативни решения на проблемите, които бизнеса решава.

2.Има достатъчно търсене на пазара за вашия продукт или услуга, но клиентите не знаят за вас и вашият бизнес.

Тук е нужно да поработите в обратната посока – как повече клиенти да научат за вас.Подробно за всички 8 причини за недостатъчно продажби ще научите във видеото по-долу.

Гледайте внимателно и бъдете честни със себе си.Запишете си идеи които да приложите в своя бизнес още следващата седмица.

А ако искате да видите как е устроено при нас привличането на клиенти, запишете се за Виртуална екскурзия в Отдел Продажби.